پیام پژوهشی
پری بیوتیکها در شیرخشک: اثرات مثبت اما نامنظم بر رشد نوزادان

در شرایطی که تغذیه با شیر مادر برای نوزاد امکان پذیر نیست، شیر خشک به عنوان جایگزینی برای شیر مادر عمل می کند. شیرخشک نوزادان بایستی ایمن و مناسب برای برآوردن نیازهای تغذیهای و همچنین رشد و تکامل آن ها باشند. پری بیوتیک ها بستری هستند که به طور خاص توسط میکروارگانیسم های ساکن در میزبان مورد استفاده قرار می گیرند و برای سلامتی مفید می باشند. پری بیوتیک ها برای بهبود سلامت کلی و پیشگیری و درمان بیماری ها در کودکان مورد توجه قرار گرفته اند. آنها همچنین دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی هستند که می توانند حتی پس از مصرف اولیه فواید طولانی مدت داشته باشند. تحقیقات متعددی در مورد تاثیر احتمالی پری بیوتیک ها بر رشد و تکامل نوزادان انجام یافته است.
در این طرح تحقیقاتی، با بررسی نظام مند کارآزماییهای بالینی آشکار شد که در حال حاضر، ترکیبات پریبیوتیک ها در شیر خشک، به صورت مداوم نتوانستهاند معیارهای رشد کودک (وزن، قد، دور سر و ...) را به طور معنیداری بهبود بخشند. با این حال، این یافتهها نشان میدهد که میتوان در طراحی فرمولهای آینده، از مزایای بالقوه پری بیوتیکها بهره برد، اما نیاز به تحقیقات بیشتر در این حوزه احساس میشود. این اطلاعات میتواند به والدین در انتخاب بهتر نوع شیرخشک کودک کمک کند و مسیر پژوهشهای نوین در زمینه تغذیه نوزادان را هموار سازد.
پژوهشگران:
سوانا دانغیان، لیلا نیکنیاز، زینب نیکنیاز،اسما سهرابنوی، سیده طرلانمیرزهره
لینک مقاله منتج از طرح تحقیقاتی:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S027153172500034X